Kako da ostanete na vrhu finansija u go-u

Čini se da ovih dana nikada nema trenutka za odmor, a kamoli da se držimo na vrhu naših finansija. Ali uz nekoliko brzih saveta, možete se uveriti da je vaša finansijska kuća u redu čak i kada ste u programu. Evo 8 načina da ostanete na vrhu finansija u golišaju.

Kako da ostanete na vrhu finansija u go-u  

8 načina za upravljanje nalozima


Redovno proveravajte izvode iz banke


Idealno bi bilo da svakodnevno proveravate svoj račun u banci kako biste bili sigurni da nema neovlašćenih transakcija i da je sve u redu. Ako ne možete da proverite svaki dan, ciljajte bar jednom nedeljno. To možete lako da uradite tako što ćete podešati obaveštenja na telefonu ili odvojiti 10-15 minuta na početku ili na kraju svakog dana da biste se prijavili i pogledali.


Pratite svoje mesečne troškove


Bilo da koristite aplikaciju za budžetiranje ili samo beležite stvari u beležnici, važno je da znate kuda ide vaš novac svakog meseca. Ovo će vam pomoći da identifikujete sve problematične oblasti kako biste mogli da se prilagodite u skladu sa tim. Na kraju svakog meseca pogledajte svoju potrošnju i vidite gde možete da smanjite ili uštedite više.


Ostanite organizovani sa potvrdama i računima


Kad god obavite kupovinu ili platite račun, obavezno ga nekako pratite kako ga kasnije ne biste zaboravili. Neki ljudi vole da sve svoje potvrde čuvaju na jednom mestu (kutija za cipele, koverta itd.), dok drugi radije skeniraju i čuvaju ih elektronskim putem. U svakom slučaju funkcioniše sve dok imate sistem koji radi za vas i koji se dosledno držite.


Investirajte u dobru aplikaciju za finansijsko praćenje


Postoje tone sjajnih aplikacija koje vam mogu pomoći da ostanete na vrhu finansija, a da ne uložite previše truda. Moj Etisalat UAE je jedan od naših favorita jer vam pomaže da pratite svoju potrošnju, postavite budžete, pa čak i da prebacite novac između računa. Tako da možete preuzeti My Etisalat aplikaciju na huawei ili galeriji aplikacija drugih brendova.


Kako da ostanete na vrhu finansija u go-u  

Podešavanje automatskog plaćanja za sve račune


Ovaj je ogroman – ako možete da zamahnete, pokušajte da podesite automatsko plaćanje za što više računa kako ne biste brinuli da li ćete se setiti da ih plaćate svakog meseca. Tako ćete znati da su zbrinuti i da možete da se fokusirate na druge stvari (kao što je ušteda novca!).


Drži nešto keša pri ruci


Uvek je dobra ideja da imate pri ruci nešto keša u slučaju nužde, ali pokušajte da ne nosite previše pošto je lako impulsivno potrošiti kada imate keš koji sagoreva rupu u džepu. Dobro pravilo palca je da nosite dovoljno gotovine samo za troškove za jedan dan – više od toga i verovatno ćete ga nepotrebno potrošiti.


Automatsko čuvanje


Ako je ušteda novca nešto sa čime se borite, razmislite o podešavanju automatskih transfera sa vašeg čekovnog računa u štednju svakog meseca. Na taj način nećete morati ni da razmišljate o tome – novac će biti tu samo kada vam zatreba (a nadamo se da će vremenom rasti).


Potražite stručnu pomoć ako je potrebno


Ako vam upravljanje finansijama deluje kao previše ili niste sigurni odakle da počnete, nemojte se plašiti da potražite stručnu pomoć finansijskog planera ili savetnika. Oni mogu da ponude personalizovane savete na osnovu vaših jedinstvenih okolnosti i da vam finansijski pomognu da se izvučete na pravi put.


Zakljuиak


Ostajati na vrhu finansija ne mora da bude glavobolja – prateći ovih 8 saveta, lako možete da pratite svoj novac čak i kada život postane žučan. Zato odvojite malo vremena danas da podesite automatsko plaćanje, kreirate budžet ili pronađete aplikaciju za finansijsko praćenje koja vam odgovara. Tvoja budućnost će ti biti zahvalan!


Related Articles